Турският пазар за недвижими имоти има много голям потенциал, също като испанския, но все още има много да се развива, изрази мнение изпълнителният мениджър на турската Arthur&Miller, Б. Арман, цитиран от Turnish Daily News.

Той от своя страна изрази желанието си повече чуждестранни компании за недвижими имоти да си сътрудничат с турски компании, особено за покупко-продажба на летни вили и имоти по Средиземноморието и цяла Турция.

Според повечето турски строители и запознати в бизнеса страната има голям потенциал за продажба на имоти на чужденци, като при добри сделки турските компании за недвижими имоти могат да достигнат печалби до 1 трилион долара за следващите няколко години.

Според Арман, който има дългогодишен опит, свързан с работата му с чуждестранни компании за недвижимо имущество, усилията трябва да се насочат главно към предлагане на имоти по крайбрежните райони.

Турция трябва да сподели опита на развити в тези пазари страни, като Испания например, където летните имоти се предлагат и продават от много частни телевизионни канали с добра реклама и атрактивни цени, смята още той.