Лондонският Уест Енд отново се се нареди на първата позиция като най-скъпия офис пазар в света, става ясно от последните изследвания от CB Richard Ellis (CBRE).

В изследване за неамните нива на глобалните офис пазари за полугодието Уест Енд отново води пред вътрешната централната част на Токио, която е втора, следвана от външната централна част на японската столица.

Централните бизнес райони на Хонконг и Москва са съответно четвърти и пети в доклада, който проследява разходите за наемане на офис в почти 180 водещи градове по целия свят.

Като цяло, офис пазарите по света изпитват спад в наемните нива и заетостта. Изменението на годишна база показва колективен спад за 12 месеца до края на 30 септември 2009 г. с около 7.7% в наемите.

Много от водещите финансови центрове са отчели безпрецедентен спад и се намират на челните позиции в списъка на най-бързо променящите се пазари.

Украинската столица Киев е водеща в световен мащаб с най-голям спад в наемните нива на годишна база - 64.6%, става ясно още от доклада.