Унгарската строително-инвестиционна компания Ablon Group обяви придобиването на терен в близост до международното летище в град Отопени, западно от Букурещ, съобщава BuisnessStandard.ro

Общата площ на терена е 133 декара, уточняват от компанията в своето съобщение. Целта на закупуването на парцела е строителството на офис сгради. Стойността на инвестицията надхвърля 280 млн. евро, според официалните данни на компанията.

Общата площ, върху която ще бъде разположен проектът, възлиза на 266.500 кв.м. Очакванията на инвеститора са строителните работи по изграждането на офис сградите да започнат в следващите 24 месеца.

Унгарската строителната компания, която е основана през 1993 г., стъпва на румънския пазар през 2006 г. До момента тя е инвестира на пазара над 43 млн. евро, сочат данните на статистическия институт на северната ни съседка.

Този проект е петият, който компанията ще стартира в Румъния, но е и най-големият. Останалите четири проекта включват строителството на общо 4.000 апартамента, разположени в 116 комплекса.

Общата пазарна стойност на жилищата надхвърля половин милиард евро, съобщават от унгарската компания.