За 25 млн. долара бе продаден хотел "Уотъргейт", придобил лоша слава по време на предизборната президентска кампания през 1972 година и дал името на аферата "Уотъргейт", довела до оставката на президента Ричард Никсън две години по-късно, предаде ДПА.

Хотелът бе продаден снощи на подразделение на германската банка Deutsche Postbank, след като търгът не успя да породи голям интерес.

Офертата на поделението на Deutsche Postbank, PB Capital, бе единствената в търга. Хотел "Уотъргейт" бе продаден от американската компания за недвижими имоти Monument Realty за 25 млн. д., потвърди адвокатът на PB Capital Дейвид Астроув.

Комплексът "Уотъргейт" е открит през 1967 г. на престижно място с изглед към река Потомак и е бил посещаван от десетки известни личности. Все пак хотелът е най-известен с едноименната афера.

По време кампанията за президентските избори през 1972 г. екип от "взломаджии" се опитва да проникне в централата на Демократическата партия, която тогава се помещава в комплекса "Уотъргейт", за да монтира подслушвателни устройства.

Последвалите опити на президента Ричард Никсън да прикрие ролята на Белия дом в тази акция довеждат до оставката му през август 1974 г., припомня ДПА.

Източник: БТА