Различните комбинации и множеството възможности за изпълнение на интериорните площи в дома или офиса могат да окажат сериозно влияние върху нашите възприятия и цялостното ни настроение.

Фактът, че прекарваме по-голямата част от своето ежедневие именно вкъщи или на работното място, поражда желанието да превърнем въпросните помещения в комфортна и предразполагаща среда.

Редица изследвания сочат, че най-сериозно емоционално въздействие върху качеството на експлоатация на дадено помещение оказва обликът на стените в него. Те се явяват и площите, които най-често биват подлагани на негативни влияния, възникващи вследствие на засилена експлоатация, постоянен човекопоток, проникване на влага и други.

Вследствие на тези влияния, често се сблъскваме със следните проблеми:

  • Пораждане на пукнатини и възникване на неравности;
  • Поява на петна вследствие на влага или външни влияния;
  • Обезцветяване и избледняване.
  • Тези, както и ред други проблеми поставят на преден план въпроса:

    Как да намерим баланса между красивите интериорни повърхности и тяхното дълготрайното експлоатационно качество?

    Един от възможните отговори на този въпрос се нарича ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE.

    Мазилка с антична структура

    Античната структура позволява постигането на повърхности с особена детайлност.

    Изключително фината драскана структура от 0.8 мм, в която се предлага ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, позволява постигането на покритие със завидна ефирност, изцяло преобразяващо внушението на помещението.

    Нежните фракции на мазилката, в комбинация с множеството различни цветове, в които може да бъде тонирана, придават на помещението специфично изящество и особено внимание към детайла.

    Усещане за лукс и индивидуалност в интериора

    Фината детайлност на образувания слой, в комбинация с възможността за тониране на мазилката в над 2000 цвята, превръща ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE в перфектно средство за тотално преобразяване на интериорните площи.

    Усещането за изтънченост и лукс, присъщо за рустикалната визия на обработените площи, е ключът към динамичната и креативна трансформация на интериора.

    Лесно полагане и структуриране

    Красотата и детайлността на античната структура, присъща за мазилката, става достъпна за всеки, благодарение на лесното и бързо полагане на мазилката. Дори при работа върху стари основи, положеният слой позволява особено равномерно нанасяне и лесно структуриране.

    Благодарение на факта, че в процеса на полагане ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE не е особено чувствителна към температурните условия на средата, постигането на аристократичния облик на рустикалните повърхности се превръща в лесна и приятна задача.

    Здравината на покритието

    Противно на очакванията, навявани от особената детайлност, усещането за лукс и ефирната нежност на площите, обработени с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, образуваният слой притежава особена якост и често намира приложение като защитно покритие за стени и тавани.

    Силикатният характер на покритието му придава свойството да се свързва с основата, не само механично, но и химично, правейки го устойчиво на напуквания и структурни напрежения.

    Дълготрайна цветова наситеност

    Устойчивостта на мазилката на външни влияния, като допир, продължителен натиск, търкане и други агресори, възникващи в процеса на експлоатация, я прави особено популярен избор за изпълнение на стените в перманентно натоварени помещения, като антрета, коридори, конферентни зали и т.н.

    Изградената на база калиево водно стъкло пастообразна мазилка е неподатлива на цветови изменения, запазвайки първоначалния облик и цветова наситеност на площите максимално дълго време.

    Хидроустойчивост и удължен живот на повърхностите

    Рустикалните повърхности, постигани с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, освен с ефирност и красиво излъчване, се характеризират и със своята доказана влагоустойчивост.

    Благодарение на специфичните си свойства, мазилката се характеризира с особена паропропускливост и резистентност към появата на гъбички, плесени и бактериални микроорганизми.

    Това я прави идеален избор за помещения, изложени на постоянна влага и изпарения, като кухни, бани, спа центрове и други.

    Едно от възловите свойства, присъщи за ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, е особената устойчивост на стареене, гарантираща дълготрайното свежо излъчване на повърхностите.

    Именно благодарение на този факт, рустикалните повърхности, постигани с мазилката, се характеризират с чувствително удължен живот на основата.

    Всичко това, в комбинация с перфектното поведение при излагане на тежки атмосферни условия, прави ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE особено приложимо решение и при фасади, балкони, тераси и други екстериорни площи.


    Здравината на образувания слой, от своя страна, изкоренява шансовете за възникване на пукнатини, отлющване на пластове и увредена цялостна структура при приложение в силно натоварени интериорни и екстериорни площи.

    Изключително финото и детайлно покритие, в комбинация с дълготрайната здравина и безграничните възможности за цветово оформление, които работата с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE гарантира, правят продукта особено популярен избор за постигане на интериори с уникален дух и аристократично внушение.

    За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.