Усещане за лукс и аристократизъм в интериора и екстериора

24305
Усещане за лукс и аристократизъм в интериора и екстериора

Различните комбинации и множеството възможности за изпълнение на интериорните площи в дома или офиса могат да окажат сериозно влияние върху нашите възприятия и цялостното ни настроение.

Фактът, че прекарваме по-голямата част от своето ежедневие именно вкъщи или на работното място, поражда желанието да превърнем въпросните помещения в комфортна и предразполагаща среда.

Редица изследвания сочат, че най-сериозно емоционално въздействие върху качеството на експлоатация на дадено помещение оказва обликът на стените в него. Те се явяват и площите, които най-често биват подлагани на негативни влияния, възникващи вследствие на засилена експлоатация, постоянен човекопоток, проникване на влага и други.

Вследствие на тези влияния, често се сблъскваме със следните проблеми:

  • Пораждане на пукнатини и възникване на неравности;
  • Поява на петна вследствие на влага или външни влияния;
  • Обезцветяване и избледняване.

Тези, както и ред други проблеми поставят на преден план въпроса: 

Как да намерим баланса между красивите интериорни повърхности и тяхното дълготрайното експлоатационно качество?

Един от възможните отговори на този въпрос се нарича ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE.

Мазилка с антична структура

 Античната структура позволява постигането на повърхности с  особена детайлност. 

 Изключително фината драскана структура от 0.8 мм, в която се      предлага ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, позволява постигането на  покритие със завидна ефирност, изцяло преобразяващо внушението  на помещението.

 Нежните фракции на мазилката, в комбинация с множеството  различни цветове, в които може да бъде тонирана, придават на  помещението специфично изящество и особено внимание към  детайла.

 Усещане за лукс и индивидуалност в интериора

 Фината детайлност на образувания слой, в комбинация с  възможността за тониране на мазилката в над 2000 цвята, превръща  ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE в перфектно средство за тотално  преобразяване на интериорните площи.

 Усещането за изтънченост и  лукс, присъщо за рустикалната визия на  обработените площи, е ключът към динамичната и креативна  трансформация на интериора.

Лесно полагане и структуриране

Красотата и детайлността на античната структура, присъща за мазилката, става достъпна за всеки, благодарение на лесното и бързо полагане на мазилката. Дори при работа върху стари основи, положеният слой позволява особено равномерно нанасяне и лесно структуриране.

Благодарение на факта, че в процеса на полагане ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE не е особено чувствителна към температурните условия на средата, постигането на аристократичния облик на рустикалните повърхности се превръща в лесна и приятна задача.

Здравината на покритието

Противно на очакванията, навявани от особената детайлност, усещането за лукс и ефирната нежност на площите, обработени с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, образуваният слой притежава особена якост и често намира приложение като защитно покритие за стени и тавани.

Силикатният характер на покритието му придава свойството да се свързва с основата, не само механично, но и химично, правейки го устойчиво на напуквания и структурни напрежения.

Дълготрайна цветова наситеност

 Устойчивостта на мазилката на външни влияния, като допир,  продължителен натиск, търкане и други агресори, възникващи в  процеса на експлоатация, я прави особено популярен избор за  изпълнение на стените в перманентно натоварени помещения, като антрета, коридори, конферентни зали и  т.н. 

 Изградената на база калиево водно стъкло пастообразна мазилка е  неподатлива на цветови изменения, запазвайки първоначалния  облик и цветова наситеност на площите максимално дълго време.

Хидроустойчивост и удължен живот на повърхностите

 Рустикалните  повърхности,  постигани с  ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, освен с ефирност и красиво излъчване,  се характеризират и със своята доказана влагоустойчивост.

 Благодарение на специфичните си свойства, мазилката се  характеризира с особена паропропускливост и резистентност към  появата на гъбички, плесени и бактериални микроорганизми.

 Това я прави идеален избор за помещения, изложени на постоянна  влага и изпарения, като кухни, бани, спа центрове и други.

 Едно от възловите свойства, присъщи за ТЕРМОФЛЕКС®      ANTIQUE, е особената устойчивост на стареене, гарантираща  дълготрайното свежо излъчване на повърхностите.

 Именно благодарение на този факт, рустикалните повърхности,  постигани с мазилката, се характеризират с чувствително удължен  живот на основата.

 Всичко това, в комбинация с перфектното поведение при излагане  на тежки атмосферни условия, прави ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE  особено приложимо решение и при фасади, балкони, тераси и други  екстериорни площи.


Здравината на образувания слой, от своя страна, изкоренява шансовете за възникване на пукнатини, отлющване на пластове и увредена цялостна структура при приложение в силно натоварени интериорни и екстериорни площи.

Изключително финото и детайлно покритие, в комбинация с дълготрайната здравина и безграничните възможности за цветово оформление, които работата с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE гарантира, правят продукта особено популярен избор за постигане на интериори с уникален дух и аристократично внушение. 

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg