Увеличаване на инвестициите в сектора на недвижимите имоти в Азия през тази година

670
Увеличаване на инвестициите в сектора на недвижимите имоти в Азия през тази година

Пазарът на недвижими имоти в Азия продължава да бъде изключително атрактивен за инвеститорите от цял свят, пише икономическия портал mangalorean.com.

Само за изминалата година инвестициите в сектора са отчели забележителен ръст от 27% в сравнение с предходната година, достигайки 121 млрд.долара.

Потокът на капитали към пазарите на страните от региона се увеличава, става ясно от последните данни на различни компании и агенции за недвижими имоти. Все по-често се срещат договорите, предвиждащи дългосрочни инвестиционни планове и сътрудничество.

Прогнозите на Asian Public Real Estate Association са през настоящата година са инвестициите в сектора да бъдат по-високи в сравнение с миналата година.

Една от страните, която успява да привлече голям процент от инвестициите, е Япония. Една от най-развитите в икономическо отношение страна в света продължава да бъде атрактивен пазар за чуждите инвеститори.

Друга страна в региона която напоследък стана много привлекателна за чуждия капитал е Китай. В последните няколко години, страната постигна забележителен икономически напредък. Стартирането на редица мащабни проекти успя да привлече интереса на международните инвеститори в сектора.
Пазарът и възможностите, които най-населената държава в света може да предложи, изглеждат наистина неизчерпаеми, коментират много икономисти.

Забавянето на пазарите в Европа и Америка е много малко вероятно да окаже някакъв негативен ефект върху азиатските пазари, сочат докладите на водещите анализатори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg