В деветте най-значими германски офис района – Берлин, Кьолн, Дюселдорф, Есен, Франкфурт Хамбург, Лайпциг, Мюнхен и Шутгарт, общото увеличение на офис пространствата през изминалата 2007 г. e достигнало почти 4 млн. кв. м, съобщава Property Magazine.

Това представлява покачване от почти 14.5% на годишна база, което от своя страна е вторият най-добър резултат, откакто се правят регистрите. Само в три от всички локации резултатите са се понижили, в сравнение с миналата година.

В столицата Берлин новите офис площи са паднали до 500 000 кв. м, което е спад с над 14.7%, в сравнение с рекордните резултати, постигнати за 2006 г.

Кьолн приключи изминалата година с ново застроени офис-площи в размер на 277 000 кв. м, което е понижение с над 6%, в сравнение с 2006 г. Лайпциг също регистрира понижение в офис площите с около 14%.

Най-голямо покачване в строежа на офис площи (приблизително 105%), в сравнение с предходната 2006 г. е отчетено в град Есен.

Всеобщото развитие на германската икономика предполага все по-широкото търсене на офис площи за многото търговски и всякакъв друг вид организации, желаещи да имат представителства в големите градове.