Според повечето прогнози на анализатори от сферата на недвижимите имоти в Унгария цените на новите жилища се очаква да се повишат с около 6 до 10% през настоящата година , съобщава сайтът bbj.hu.

С изключение може би на покрайнините и предградията на унгарската столица Будапеща, в момента едва ли може да се намери апартамент за по-малко от 1940-2000 американски долара, коментират специалистите от големите агенции за недвижими имоти в страната.

На практика само най-големите играчи на пазара със значителен капитал и сериозна професионална подготовка на кадрите си биха могли да оцелеят на новите все по-сложни условия на пазара на недвижими имоти в страната, коментират водещите специалисти на пазара на недвижими имоти.

Все пак в съседните държави като Австрия, Чехия и Полша, могат да се очакват даже и по-високи цени на жилищата през тази година, които Унгария едва ли ще достигне през следващите няколко години.

В същото време се наблюдава тенденция на леко понижение на цените на най-луксозните жилища в столицата през последната година, като вече може да се купи относително доста луксозен апартамент в центъра на Будапеща за около 2.200-2.500 долара за кв. м.