На специално интервю, дадено от съветника по спорта на холандската столица Амстердам - Каролин Герелес, беше обявено, че в града ще бъде построен мегастадион, информира europe-re.com.

Подобен амбициозен проект ще бъде истинско архитектурно постижение, като се има предвид меката и водниста почва, върху която е построен целият град, заявява още съветникът.

Очакванията са спортното съоръжение да позволи на града да кандидатства дори за домакин на срещи от Шампионската лига през 2018 г., както и Олимпийските игри, които ще се проведат през 2028 г.

Проектът на стадиона е за 80 хил. седящи места, като ще бъдат спазени всички съвременни изисквания всеки от зрителите, дошъл да наблюдава дадено събитие, да има пълна видимост на целия терен.

Общата инвестиция за построяването на стадиона е в размер между 60 и 80 млн. евро., като се очаква да бъде завършен през 2012 г.

Според думите на К. Герелес съществуващият в момента стадион в Амстердам - Amsterdam ArenA не е достатъчно голям, за да бъде домакин на предвидените спортни събития.