Във втория по-големина град в Австралия, Мелбърн, през следващите няколко години ще се бъде построен един от 6-те пет звездни арт-хотели, чиито интериор ще бъде украсен с произведения на най-известните австралийски художници, съобщава порталът Luxist.

Общият обем на инвестициите за построяването на луксозните нови хотели възлиза на близо 300 млн. долара.

Първият хотел от веригата ще се казва The Cullen, в чест на известния художник Адам Кулен и предстои да бъде открит през декември. Хотелът разполага със 115 стаи и повече от 400 творби Кулен. Освен обичайните екстри, всички посетители ще могат да наемат мотоциклети, автомобили и корабчета за лични разходки. Инвестициите в хотела са достигат 48 млн. долара.

Следващата цел на веригата е хотел The Olsen, чието откриване е планирано за февруари 2010. Той ще има 239 стаи, с произведения на от художника Джон Олсън. Построяването на хотела ще струва 90 млн. долара, сред екстрите в него ще е най-големият басейн със стъклено дъно в света.

Третият хотел, наречен The Blackman, се очаква да бъде открит през април 2010. Стаите в него ще са 207 и ще бъдат декорирани с творби на художника Чарлз Блекман.