По случай Деня на София, в периода 17-23 септември Столичното общинско дружество “ГИС – София “ЕООД предлага на всеки жеалещ да направи безплатна справка за даден имот, намиращ се на територията на Столична община.

Системата, която ще се използва iSofMap (www.gis-sofia.bg/iSofMap), съществува от май 2006г. и предоставя онлайн достъп до кадастрална информация за столицата, включващата данни за границите и местоположението на поземлените имоти, съответните им сгради или постройки.

Върху електронната карта, отразяваща до най-малки подробности кадастъра на Столична община, потребителят може да нанесе и допълнителни слоеве с регулация и устройствени зони.

Търсенето на желания обект може да се изпълни както по административен адрес, така и по планоснимачен номер или кадастрален лист.

Безплатните справки са предназначени за сегашни или бъдещи собственици на имоти, включват данни за административен адрес, планоснимачен номер, номер на кадастрален лист, графична площ на имота, регулация и предвиждания според ОУП.

За периода на кампанията справката за собственост и собственици също ще се предлага безплатно на потребителите. По принцип справката е заложена към платените услуги.

Последните са професионално насочени към инвестиционни и строителни компании, агенции и частни фирми за недвижими имоти, геодезически и проектантски фирми, общини и общински ведомства и за тях е необходима регистрация.

Справките в тази група са общо девет на брой, като три от тях се визуализират на момента на екрана на потребителя, а останалите се получават в PDF файл.