Строителните проекти в Дубай не спират да учудват света както с размерите си, така и с новите технологии и решения, които предлагат.

Най-новият проект, наречен Rotating Tower (въртящи се небостъргачи), беше представен от италианския архитект от Флоренция – Дейвид Фишер. Проектът първо беше представен в Ню-Йорк, след това замина за Дубай.

Според мнението на специалистите този небостъргач, който се оценява като революционен, ще бъде архитектурното чудо на века.

Сградата може да се върти на 360 градуса, висока е 420 метра и има 69 етажа. Луксозните апартаменти, които ще се помещават в нея, ще се въртят, без това да се усеща от живущите вътре, а гледката, която ще предлагат, ще бъде наистина уникална.

Всеки може да избере ъгъла на гледката на своя апартамент в зависимост от слънцето посредством специален механизъм на всеки етаж.

За сега се предполага, че за построяването на сградата ще са нужни най-малко 330 млн. долара, но според запознати необходимата сума е много по-голяма.

Въртящите се етажи ще бъдат абсолютно независими във въртенето си един от друг, като сградата непрекъснато ще променя формата си, произвеждайки енергия от слънчеви панели.

Освен жилища, в сградата ще има шестзвезден хотел и офис помещения. На последните 5 етажа ще бъдат разположени вили с площ по 1.500 кв.м. със собствен паркинг и асансьор за колите си.

На покрива на сградата ще бъде разположен басейн, градинки и платформа за приземяване на хеликоптери.