„Предложението за преименуването на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ на Фонд Имоти АДСИЦ е продиктувано от промяната в стратегията на самия фонд. Приключихме с изграждането на основните си проекти (с изключение на сградата на бул. Раковски в столицата, където има довършителни работи) и сега ще се насочим към реализирането им", заяви за Profit.bg Веселин Генчев, изпълнителен директор на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

Що се отнася до инвеститорския интерес към проектите на АДСИЦ-а, мениджърът сподели, че има заявен интерес към фонда като цяло, като едно от основните изисквания в случая е промяната на сегашното име с по-неутрално.

На въпроса за какъв вид интерес става дума, Генчев уточни, че в случая става дума за разговор с потенциален партньор, като все още се уточнява формата, под която ще се извърши партньорството - дали чрез увеличение на капитал, дали чрез изкупуване на дялове или на проекти.

Да припомним, че акционерите на компанията ще гласуват на насроченото за януари извънредно общо събрание промени в наименованието на фонда, както и на адреса на управление от сегашния на ул. „Вискяр планина" № 19, на бул. „Цариградско шосе" № 159, където е изграден BenchMark Business Centre.

От компанията ще вървят и към промяна в политиката си към обслужващото дружество, като дори се обсъжда варианта за смяната на БенчМарк като такова.

„Дали БенчМарк ще остане обслужващо дружество, или не, ще вървим към намаляване на твърдата такса за управление, тъй като основната работа по проектите приключи и ще се насочим към изплащането на комисионни за успех при реализацията на проектите - било то продажба или при отдаване под наем", допълни Веселин Генчев.

Тук може да видите интервюто на Profit.bg с Веселин Генчев, изп. директор на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

Акциите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ бяха разпродадени днес до 0.15 лв., като последната сделка по позицията е за 0.153 лв. за лот, което е понижение на дневна база от 10%. Обект на разпродажба са 56 020 книжа.