Апартамент с две спални само за 40 хиляди британски лири? Това кара фантазиите на британците, бленуващи за недвижими имоти, направо да се развихрят. Има само една малка подробност, цената е за апартамент в България, пише в. "Индипендънт".

През изминалите 18 месеца все повече и повече британци, които планират за първи път да си купят имот, поглеждат към чужбина с оглед да направят изгодна сделка, констатира британското издание.

Жилище във Великобритания може да се купи за средната сума от 196 745 британски лири, затова жителите на острова се насочват към чужбина.

Най-подходяща в тази насока дестинация е България, където чуждестранни частни инвеститори и фирми похарчиха общо 310 милиона евро, за да си купят недвижимо имущество само през първите 3 месеца на тази година, коментира в. "Индипендънт".

Сравнено с 190-те милиона евро за първите 3 месеца на предходната година, това си е направо успех.

Към България поглеждат с жаден поглед и онези, които искат да си купят вила в чужбина. В последните 7 г. броят на британците, закупили си вили зад граница, се е удвоил и днес те са 256 000, допълва британският ежедневник.