Администрацията на турската организация на строителите(TOKİ) взе решение да започне строителството на нови жилищни проекти в най-големия град на страната Истанбул, пише турският ежедневник TurkishDailyNews.

До това решение от ръководството са стигнали, след като молбите на желаещите да се сдобият с ново жилище многократно са превишили първоначалните им очаквания. Само за престижния квартал „Тузла“ подалите молби за 984 нови жилища са 11 500 души.

Плановете предвиждат да започне спешно строителството на около 150 хил. нови апартамента в различни квартали на многомилионния град.

Все повече хора от по-малките градове се насочват към Истанбул заради по-доброто заплащане и живот. Лошото е, че всички искат да живеят в по-централните части на града заради по-голямото улеснение за намиране на работа и транспорта.

От TOKİ имат намерение да предложат привлекателни цени за някои къщи, разположени в не чак толкова престижни квартали, но на доста по-примамливи цени.

Кризата за жилища в града започва да придобива застрашителни размери, заявяват от градската управа. Колкото и компании да инвестират в нови жилищни комплекси, нуждата от жилища непрекъснато расте.