Едно от най-големите спортни събития в света – Летните олимпийски игри, наближават. Абсолютно всички в Китай са в трескава подготовка за посрещане на както на спортистите, така и хилядите гости, които ще дойдат в страната да наблюдават своите любимци.

Естествено в тази връзка, някои от по находчивите и предвидливи хотелиери в столицата на страната Пекин започнаха да предлагат значителни намаление в цените на стаите и предлаганите услуги, пише CNN.com

Според данните, очакваното голямо търсене на стаи и квартири не успя да се реализира и само намаление в цените би могло да привлече повече гости.

Някои от хотелите стигат до толкова драстични намаление в цените, че на практика можете да наемите стаята на половината от действителната и цена. Повечето от хотелите с по две или три звезди правят намаление с около 10-20% в цента, като за луксозните апартаменти има специални намаления и отстъпки.

Първоначално столицата Пекин очакваше около 500 хил . гости да дойдат заради Олимпиадата, но в последствие тези цифри бяха значително коригирани и общият брой се намали.

Причините за спада са различни, като някои от желаещите да посетят Китай са игрите не успяха да получат визи за страната на време, или обявените цени на хотелските стаи бяха първоначално доста завишени.