Луксозен имот в най-скъпия квартал във Великобритания се продава на цена от над 100 млн. паунда (158 млн. долара), информира Bloomberg, позовавайки се на данни на Aylesford International, агенцията, която отговаря за продажбата.

Неокласическата къща се намира в Кенсингтън на една от малкото частни улици в града, където не се допуска трафик, казва управляващият директор на Aylesford International Луис Хюлет. Според британския имотен регистър домът с площ 1 486 кв. м. е собственост на Tamzen Ltd., частна компания, регистрирана на Британскитe Вирджински острови.

“Този адрес е считан за най-добрият в Европа, не само в Лондон,” казва Хюлет. Тя отказва да съобщи точната цена на имота или собственика му, но казва, че ще бъде продаден за над 100 млн. паунда.

Имотът се намира на една от двете улици в Кенсингтън, наричани дом на милиардерите. Цените на луксозните имоти в района скачат с около 110% от 2004 г. насам, според Knight Frank LLP.

Ноам Готсман, председател на GLG Partners Inc. е регистриран в имотния регистър като предишния собственик. През 2008 г. той продава имот на същата улица на Лакшми Митал, главен изпълнителен директор на ArcelorMittal, пише London Evening Standard. Стойността на сделката тогава е била 117 млн. паунда, според изданието.