Няколко месеца, след като бе купена за 13.5 млн. долара, жилищна сграда в Бруклин хайтс, Ню Йорк, се продава като еднофамилен дом на почти двойно по-висока цена.

Базираната в Манхатън имотна компания Benchmark Real Estate Group, която през януари купи сградата с 20 апартамента, отдавани под наем, я е обявила за продажба на цена от 22 млн. долара.

В момента някои от наемателите още живеят там, но сградата с жилищна площ от близо 1350 кв. м ще бъде предоставена на потенциалния купувач без наематели.

От Benchmark са наели Лий Стал от компанията за дизайн и строителство Renovated Home, за да изготви планове за превръщането на сградата в еднофамилен дом с четири спални, фитнес, винена изба и тераса на покрива. Ако има желание, евентуалният купувач ще може да използва тези планове и да работи с Renovated Home по проекта.

Идеята, според Стал, е купувачът да може да си представи как би изглеждал промененият дом и колко би струвало това. Според Стал изпълнението на плана би струвало близо 10.6 млн. долара и би отнело 16 месеца.

Според неговия проект фитнесът и избата ще бъдат в мазето, докато на втория етаж ще е основното жилище. Други две спални ще се намират на третия етаж, а на четвъртия етаж ще има апартамент за гости със собствена кухня и трапезария, както и библиотека с рафтове от пода до тавана.