Строителната дейност в Обединените Арабски Емирства не спира дори за месец, а ръстът в инвестициите непрекъснато се увеличава, пише NDTV.com

Едното от емирствата влизащо в състава на ОАЕ – Рас ал Хайм планира да стартира строителна дейност за построяване на цял нов град. Името на града ще бъде Gateway City, става ясно още то съобщението.

Стойността на инвестицията е няколкоседмичен милиона долара, като по проект се предвижда населението на града да бъде около 200 хил. души.

В проекта на новия град са включени и изграждането на собствена транспортна система, която ще включва и подземно метро. За изпълнител на проекта за транспортната система в избрана компанията Rakeen, която се смята за една от най-добрите в света в тази сфера.

В новия град ще бъдат изградени училища, болници, търговски центрове, няколко спа-центъра, които ще бъдат напълно безплатни за жителите на града, както и множество развлекателни комплекси.

Според съобщението група от международни консултанти и архитекти работят по главния градоустройствен план на града, като се очаква той да бъде напълно готов след около 6 седмици.

Според инвеститора новият град да бъде завършен до началото на 2012 г., става ясно от съобщенията в местните печатни издания.

Според плановете на компанията Rakeen, които са публикувани на техния уеб сайт, завършването на транспортната система на града ще бъде осъществено на 5 етапа.