Американски агенции за недвижими имоти започнаха да предлагат туристически обиколки на къщите, които продават, предаде Нова телевизия.

По време на пътуванията агентите показват на група свои клиенти имоти, които се продават на по-ниски от пазарните цени. Подобни турове стават все по-популярни сред потенциалните купувачи.

Брокери, клиенти, кредитни инспектори и оценители пътуват заедно със специално нает автобус. За един ден те обикалят всички къщи, които се продават. Всички са собственост на банки и кредитни институции след като хората, живели в тях, не са успели да платят ипотеките си.

До преди десетина години цената на такъв имот е стигала не повече от 100 хиляди долара. През последните две години се е качила над 600 хиляди. Сега обаче имотът се продава на 50% от пазарната си цена. Въпреки това някои от домовете са в окаяно състояние.

Цената на екскурзията е 50 долара. В нея е включена туристическа обиколка на най-малко 10 къщи за продан. В подобни пътешествия се включват все повече хора с различни финансови възможности, твърдят брокерите, които ги организират. Затова следващото пътуване ще бъде в някои от най-богатите квартали в Лонг Айлънд, щата Ню Йорк и в Ню Джърси.

Снимка: БГНЕС/ЕРА