На тържествена церемония, състояла се на 20 юни тази година в турския град Трабзон, беше открит търговския центров Multi Turkmall’s and Meinl’s Shopping & Lifestyle, пише Europa.re.

Търговския център беше открит лично от министър-председателя на Турция на церемония, на която присъстваха хиляди хора и много медии.

Откриването на търговския център на 20 юни беше само за VIP персони, а на следващия ден вратите на Multi Turkmall’s бяха отворени за абсолютни всички.

Новият център е най-големият в Черноморски регион, заявява министъра. Той ще бъде притегателен център за много инвеститори, като се очаква да даде доста стабилен тласък на икономиката в региона.

Търговските площи, както и многото предвидени места за отдих и игра на децата, които ново-откритият център предлага, са първокласни.

Общата търговска площ, която центърът предлага на своите бъдещи наематели, е 49 хил. кв.м., като се предвижда да се помещават над 170 магазина на всички големи търговски марки. Целият комплекс е построен на терен с площ 72 хил. кв.м.