Светът скоро ще се сдобие с първия "невидим" небостъргач.

Засега няма определена дата за завършването на високата 450 м кула, която ще носи името Tower Infinity. Архитектите на сградата обаче вече са се сдобили с разрешително за строеж. Тя ще бъде построена в близост до Сеул, Южна Корея, до международното летище Инчеон.

Проектът е дело на GDS Architects, които планират да направят така, че небостъргачът да изглежда "невидим", като използват LED система с оптични камери, които ще показват върху фасадата това, което се намира зад сградата. Когато е включена, системата ще създава илюзията, че Tower Infinity се слива със силуета на града.

Фасадата на сградата също така ще може да се използва за излъчването на специални събития или с рекламна цел, според GDS Architects.

Самият небостъргач ще има впечатляващ профил с основна кула, която ще има от двете си страни две отделни крила на сградата. Tower Infinity ще се използва основно за развлечения и за прекарване на свободното време, като в нея се очаква да има 4D кино, ресторанти, воден парк, градини и третата най-висока площадка за наблюдение в света.

Вижте няколко от концептуалните образи на небостъргача:

Tower Infinity ще разполага с три основни точки на прожекция, които ще показват това, което се намира директно зад нея.

Тези точки ще бъдат на три различни височини, както и на шест различни страни на сградата. Ето как ще изглежда тази илюзия в най-общи линии:

Така се очаква да изглежда сградата без включената LED система върху фасадата й.

Tower Infinity ще разполага с третата най-висока площадка за наблюдение в света.

Етажното разпределение е открито така, че човек ще може да разглежда множество нива, докато се изкачва.

Сградата ще се използва предимно за развлечения и ще разполага с 4D кино, ресторанти, воден парк и т.н.