Скоро Търговище ще се сдобие с ваканционно селище сред природата, което ще се състои от малки къщи. Това е един от бъдещите проекти на братя Илиеви - собственици на мебелния гигант „Мебел Стил”. Те споделиха намерението си по време на официалното откриване на новата производствена мощност на компанията.

Интересите в туризма на братята не спират само с откриването на ваканционното селище. Те имат намерение да направят и хотел с база от около 140 легла. „Идеята за ваканционния комплекс имаме от 1990 г., но едва сега успяваме да я реализираме”, каза Илко Илиев , който е единият от управителите. Той допълни, че комплексът ще се състои от не голям брой къщички, „по-ниски от дърветата”.

Обзавеждането на комплекса и хотела ще бъде собствено производство, изработено в новия завод. Базата е разположена върху площ от 23 350 кв. м с разгърната застроена площ от 7 600 кв. м и включва складова база за материали, склад за готова продукция, производствени халета, столова и съблекални за персонала, здравен кабинет. С откриването на мощността заетите в дружеството се увеличават и техния брой става 360.

До момента компанията е инвестирала над 5 млн. лв. за реализиране на проектите си. На откриването на новата производствена мощност на компанията присъстваха зам.-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева, депутатът Румен Такоров, областният управител Петър Карагеоргиев, кметовете на Търговище и Разград – Красимир Мирев и Денчо Бояджиев, представители на местната власт и бизнеса, директори на институции и др.

Дългогодишният труд на братята и работниците в компанията беше възнаграден от Българската стопанска камара. Те получиха „Златен Икар” за принос в развитието на българската икономика през 2007 г. в категория “Инициатива”.

БГНЕС, Снимка: БГНЕС