Въпросът с проблемните активи не е приключил

1252
Въпросът с проблемните активи не е приключил

Най-високо ниво проблемни активи, които са предложени за продажба за първото тримесечие на 2010 г., се наблюдава в Ирландия и САЩ, показа проучване на Кралския институт на сертифицираните оценители на Великобритания, цитирано от AFP.

Малко зад двете страни изостава ОАЕ.

Според изследването в 17 от 25 проучени страни от януари до март се наблюдава увеличение на предлагането на проблемни активи в сектора на имотите. Оценители и брокери обаче прогнозират, че броят на проблемните имоти, които излизат на пазара през второто тримесечие на тази година, ще нарасне в 19 страни: на първо място в Ирландия и САЩ, следвани от Скандинавските държави, Нова Зеландия и Унгария.

Сред страните, в които предлагането на проблемни ипотеки е намаляло са Индия, Хонконг и Австралия. На второ място се нареждат Бразилия и Китай, а трети са Русия и Франция.

Според Оливър Джилмартин, старши икономист в института, данните показват, че въпросът с проблемните имоти не е приключил въпреки умерено възстановяване на стойностите на повечето пазари на имоти в света през последната полвин-една година.

Всъщност това е буреносен облак, надвиснал над пазара, въпреки отделни лъчове светлина през последната година с подобрението на апетита за риск".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg