Във Варна много квартали са осеяни със строителни площадки, недовършени ремонти и сгради, обвити в скелета. Градът е с водещи позиции по брой издадени строителни разрешения.

Новостроящите се сгради, разрушените улици и струпаните строителни материали станаха обичайна част от пейзажа в морската столица. Според хората, които всекидневно търпят гледката, строителният бум е придобил чудовищни размери.

"На Златните всичко е като шахматна дъска, през апартамент се подава. Добре, че дойде кризата, малко да се изчистят нещата", коментира жител на града.

Кризата обаче едва ли ще спре т. нар. "реконструкции" на улици, подлези и други съоръжения. Само може да оправдае бавните темпове, с които се правят.

През оживен подлез, водещ към Морската градина, е направо страшно да се минава. Според някои трябва да бъде затворен.

"Забавянето, ако може да се нарече забавяне, се получи, защото срокът по договор е до края на годината, но за първи реализираме с една специализирана фирма това нагряване на рампите и подлезите, за да могат да работят при тежки атмосферни условия", обясни арх. Венелин Жечев, зам.-кмет на Варна.

От общината успокояват, че реконструкцията на подлеза ще приключи до средата на януари. А за строителството от години обещават, че ще бъде овладяно.

Източник: bTV