На около 90 минути път северно от Ню Йорк, в средата на огромна гора в подножието на природен резерват, е разположена ефектна дървена къща.

Издигнато в северната част на щата Ню Йорк през 1999 г., жилището, простиращо се на 231 квадрата, е създадено от компанията Domespace.

Домът има четири помещения. Той е проектиран да бъде екологично чист и ангажиран с опазването на природата. Освен това може да се върти на 360 градуса с едно натискане на дистанционното.

По този начин се гарантира, че къщата ще се възползва максимално от слънцето, за да контролира вътрешната температура, като така се осигурява и промяна на пейзажа.

Вижте още: 10 красиви къщи, разположени в средата на нищото

Вътрешното разположение на първото ниво на дома е отворено пространство, в което се помещават кухня, трапезария и дневна, изключително високи тавани и огромни извити прозорци.

Пространството, разделено на две нива, в момента се дава под наем срещу 2 300 долара на месец, като цената включва нощувка със закуска.

За тези, които наемат имота, има специално изградена вита стълба, която води до горно ниво с библиотека, офис, спалня за гости и баня.

Имотът се продава от 2012 г. Обявената тогава цена от 1.2 млн. долара днес е намалена на 950 хиляди долара.