Намиращата се в Англия местност Котсуолд е една от най-известните и живописни, както в цяла Великобритания, така и в целия свят. Запазената й чиста природа, както и голямото животинско разнообразие, са привлекателно място за туристите от много години.

От около една година обаче туристите са привлечени не само от невероятната природа, но и от изградения типично за местността зелен комплекс Lower Mill Estate, пише inhabitat.com.

Той се състои от 48 луксозни къщи, които са построени природосъобразно. Всяка една е снабдена със собствена енергоспестяваща и пречистваща система.

Всички жилища в комплекса имат различни форми и са проектирани от 22 от най-известните архитекти на екокъщи в целия свят. Част от комплекса е оборудвана с басейн и спа студио, които се пречистват само от многобройните растения, разположени около тях.

Lower Mill Estate се простира на площ от 450 акра, така че къщите не са разположени толкова близо една до друга, което допълнително осигурява пълното спокойствие на обитателите.

Осемте малки езера, около които е построен екологичният комплекс, са зарибени и собствениците могат да ловят риба, седейки на собствената тераса.

Това е първият по рода си комплекс във Великобритания, като се очаква в следващите години те да да стават все повече.