Възвръщаемостта на инвестициите в търговски площи в Холандия е 12.5% през 2006 г.

1016

Средната възвръщаемост от инвестициите в търговски площи в Холандия през изминалата година е възлязла на 12.5%, което бе и най-високото й ниво за страната от 2000-та година насам, посочиха данни, публикувани от агенцията IPD.

Възвръщаемостта значително е превишила тази по държавните облигации в размер на 1.1%, но е била под тази, регистрирана от индексите в размер на 18.5%.

Ръстът в офис сектора през изминалата година е възлязъл на 11.5%, в сравнение с 2005 година, като се е повишил с 4.5 процентни пункта спрямо предходната година, сочат още изнесените данни.

Най-висока доходност обаче са отбелязали инвестициите в търговски центрове, донесли възвръщаемост за инвеститорите от 14.9% през 2006 година.

Като цяло постигнатата възвръщаемост на инвестициите при търговските площи в страната е сред най-високите от страните членки на ЕС, сочат още данните, като изпреварва същата дори и в повечето от развиващите се европейски страни.

Като цяло капиталовият ръст в сектора на недвижимите имоти в Холандия е възлязъл на 6.6% за изминалата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg