Вчера бе направена първата копка на новия комплекс “Авалон“, намиращ се в един от най-престижните южни квартали на София - “Бояна“, разположен в полите на Витоша.

Достъпът до жилищния комплекс от централните градските части на София е по бул.
“България“ , а близостта му до Околовръстния път е една много добра възможност за бърз изход от града.

За по-голямо удобство на жителите на комплекса са осигурени два изходни входа – от юг и север.

Площта, на която е разположен комплекс “Авалон“, е 12 хил. кв.м.. На нея ще бъдат построени 5 блока, с разгъната застроена площ от 13.5 хил. кв.м., както и 4 хил. кв.м. сутерени, предвидени за покрити паркинги и гаражи. Освен закрити паркинги за по-голямо удобство на жителите, особено в летния сезон, са предвидени и открити паркинги.

Екстрите, на които ще се радват бъдещите жители на комплекса, са още открит басейн, барбекю, спа-център и зона за рекреация, фитнес, собствено химическо чистене и детска площадка.

Блок номер 1 ще бъде разположен в североизточната част на комплекса, в непосредствена близост до единия от входовете.

Гледката, която се разкрива от комплекса към София, е невероятна - далече от шумната градска среда и с уникално разположение.

Озеленяването на комплекса е решено с цялостен проект за паркоустрйство, които обхваща площ повече от 5 хил. кв.м. зелени площи и алеи.

Всяка една от сградите е проектирана и разположена по склона на терена, така че да осигурява свободна гледка към града и Витоша. Екстериорните решения са съобразени с полупланинския терен и са съчетани от каменни и дървени облицовки в топли цветове.

Покривите са жилищните блокове са скатни и създават усещане за уюта на традиционни български къщи.

Разнообразни вътрешни разпределения на ателиетата, апартаментите и мезонетите, позволяват разработването на съвременни и удобни интериорни решения.