На 8 октомври тази година немската верига за бързооборотни стоки Plus открива едновременно шест магазина в България. Първият обект беше отворен пробно в Перник преди 2 седмици, като резултатите и посещаемостта са много добри, заяви Райнер Ванделбергер, управител на веригата.

Останалите магазини ще бъдат отворени в Горна Оряховица, Харманли, Силистра и 2 в Севлиево. Всеки от магазините е построен върху собствен терен и е част от инвестиция, която до момента достига 150 млн. лв.

До края на тази година магазини Plus ще бъдат открити и във Враца, София, Бургас, Видин, Пазарджик, Търговище, Разлог и Раднево, за което ще бъдат инвестирани още 50 млн. лв.

Към момента в централата на фирмата работят 100 човека, в магазините и логистичните центрове - 240, а до края на годината ще бъдат разкрити още 400 работни места.

През 2010 г. имаме намерение да открием 25 нови магазина в страната. По толкова ще бъдат откривани и през следващите няколко години, като планираме общият брой на магазините Plus в България, разположени в различни градове в страната, да бъде над 100, каза още Ванделбергер.

Веригата Plus е първата от типа "дискаунтър", която открива магазини в България, като ще предлага на своите бъдещи клиенти богат асортимент от стоки на атрактивни "малки цени".

Търговската площ на магазините Plus ще бъде между 1000 и 1 200 кв. м.