За да отговори на неговия грандиозен успех и да предложи пространство на изложителите и посетителите, Националният салон за недвижими имоти тази година ще бъде в зала 5 на Парка за изложения в двореца Версай в Париж, пише френското издание explorimmo.com. Той ще се проведе в периода 10-13 април 2008 година.

Ново място за правостоящи и 12 000 квадратни метра (20% допълнително пространство) ще бъдат посветени изцяло на голямата национална годишна среща на сектора на недвижимите имоти във Франция.

Повече от 250 изложители и професионалисти в сектора на недвижимите имоти ще присъстват на срещата. Брокери, инициатори, строители на къщи, аранжори, финансови учреждения, нотариуси, администратори, както и различни професионални федерации в сектора на недвижимите имоти ще се съберат, за да представят своите програми и услуги.

По време на 4 дни на салона, големите публични конференции, оживени от журналисти и професионалисти в сектора ще запознаят всички с основните теми за момента, а именно:

- "Как да прехвърлите (завещаете) наследствения си имот"
- "Защо да купувате жилище и как да го изплатите"?
- "Интересът да се обърнете кум професионалист в сектора на недвижимите имоти"
- "Жилище под наем - напълно сигурна инвестиция".

Участниците в салона ще се събират всеки ден от 11.00 до 19.30 часа, за да обсъждат всички поставени теми до момента.

Националният салон за недвижими имоти във Франция участва в големи специализирани салони, които имат доста широка аудитория.

Салоните Promo Expo Conseil Salons например, се организират два пъти годишно и имат доста голям успех в Лион и Тулуза. Много посетители идват, за да получат повече информация относно възможностите за инвестиция, заедно с всички дреболии около закупуването на жилище. Петте салона, организирани всяка година от Promo Expo Conseil Salons, ръководени от Изабел и Пасифик Робино, привличат 100 000 посетители и събират над 1000 изложители.

Посетителите стават все по-многобройни, като например през 2007 година те са били 36 352. Сред тях има предимно млади хора, като 70% са под 50-годишна възраст. Посетителите, които са изключително мотивирани да купуват представляват 94%, като предпочитания за покупка на нови жилища имат 53% от тях.

Купувачите, които разчитат на пари в брой са 46% от посетителите, които разполагат с бюджет от 275 000 евро, а тези, които се опират на кредити - 64%.