"Стоя на най-скъпия извънградски парцел в Европа и скоро, може би, в света ", похвали под снимката си в социалните мрежи един от водещите брокери на Москва, занимаващ се с продажбата на луксозни имоти.

Става дума за парче земя близо до руската столица, разположено до Рубльово- успенското шосе, продавано от Knight Frank.

Парцелът от 355 дка се предлага за 88.75 милиона долара, или 2 500 долара за всеки квадратен метър от него.

Според брокери, земята се намира в елитното вилно селище Gardens Meiendorf, чието име идва от замъка "Майендорф", принадлежащ на администрацията на президента. Понякога замъкът се използва като държавна резиденция за срещи на държавния глава на Русия с чуждестранни държавни ръководители и за други дейности.

Територията на най-скъпия парцел в Европа е смесена гора с различна височина на ландшафта. Парцелът е свързан с всички необходими комунални услуги и е предназначен за строителство.

Някои на пазара на недвижими имоти смятат високата цена на земята за съвсем оправдана. "Пазарът е такива обекти са много рядък поради ограничения им брой", обяснява ръководителят на Knight Frank Андрей Соловьов.

"Купувачите със сигурност са заможни хора, желаещи да изградят свой ​​дом мечта, който отговаря на техните нужди за инфраструктура, здравеопазване, грижи - казва експертът -. Тези хора са готови да плащат за уникалните характеристики на обекта“.