Една от водещите дубайски строително-инвестиционни компании Union Properties изнесе данни за ръст в печалба си от 70%, до нива от 64.9 млн. долара за първото тримесечие, спрямо отчетения резултат за същия период на миналата година.

Тази печалба е по-висока с 12% от постигнатото през последното тримесечие на миналата година. Резултатите направо размазаха всякакви първоначални прогнози на анализаторите, пише ArabianBusiness.com

Основна причина за високия резултат е увеличението в инвестициите и ръста в продажбите на недвижими имоти, отбелязват от компанията.

Приходите на акционерите продължават да отчитат ръст, като до края на март тази година те са нараснали с 48% спрямо същия период на миналата.

Заради високия ръст в строителнатааактивност в Дубай и многобройните проекти, доста от строителните компании, развиващи дейност там, отчитат рекордни резултати.

Проектите, в които инвестират чуждестранни компании стават все повече всяка изминала година, както и общият обем на инвестициите, отчитат от министерството на градоустройството на емирството.