След бурното развитие и строеж на големи търговски центрове в Румъния, луксозните хотели започват да привличат интереса на все повече чуждестранни инвеститори, пише Ziarul Financiar.

Очаква се през настоящата година да бъдат изградени над 1 500 хотелски стаи в нови 4 и 5-звездни хотелски комплекси в Букурещ и осатаналите големи градове на страната.

Инвестициите в големи хотелски проекти започват да стават приоритетни за големите строителни предприемачи на румънски пазар, смятат повечето анализатори.

Най-големият хотел, който ще бъде част от цял комплекс, беше представен от River Invest. Комплексът ще включва 4-звезден хотел, разполагащ с 400 стаи, както и парк с развлекателни съоражения. Общата инвестиция за построяването на комплекса се очаква да надхвърли 25 млн. евро.

Освен в румънската столицата Букурещ, големи хотелски комплекси се очаква да се изградят и в разположената на черноморското крейбрежие на страната Констанца. В градовете Тимишуара и Кристеску ще се изградят първите хотели с по 4 и 5 звезди.