Общата сума от инвестициите в проектите, в които Winslow Developments участва към момента и планира, са за над 600 млн. евро, информираха от компанията.

През 2006 г. Winslow Developments създаде съвместна фирма с RREEF – поделение на Deutsche Bank AG за инвестиции в недвижими имоти. Целта е осъществяване на няколко мащабни проекта в България.

Първите два от тях са жилищни комплекси от затворен тип в "Манастирски ливади" и "Витоша" в София. Инвестициите в тях са за над 280 млн. лв.

Третият и най-нов проект е жилищен комплекс, разположен в подножието на Люлин планина, в един от кварталите на Банкя – Градоман. Там инвестициите са на стойност 252 млн. лв.

До момента компанията е реализирала 7 проекта в Банско за над 60 млн. евро. Най-големият от тях е апартаментен комплекс от 3 сгради, разположен върху 11 000 кв. м.

През пролетта на 2007 г. Winslow Developments сключи договор за изграждане и управление на проект в с. Баня, собственост на британския фонд Люис Чарлз. Неговата стойност ще надхвърли 200 млн. лв.

Winslow Developments инвестира и в земеделска земя, и в производството на селскостопански продукти. Компанията разполага с над 15 хил. дка селскостопанска земя и планира да закупи нови 30 хил. дка през 2008 г.

Вижте още: Първа копка на комплекс за 200 млн. лв.