Winslow Developments стана част от Winslow Group. Това съобщиха от инвестиционната компания.

Winslow Group обхваща Winslow Developments, Winslow Property Management, Winslow Agro Fund и Winslow Energy.

Реструктурирането на компанията се налага заради обособяването на нови звена и съсредоточаването на усилията в конкретни направления от дейността на Winslow Group.

„Фокусираме се главно върху нови проекти, засилваме интересите си в областта на земеделието и енергетиката, развиваме и услугата „управление на собствеността", допълват от компанията. Те сe надяват, че новото име ще им донесе по-голяма разпознаваемост, което, от своя страна, ще засили позициите им на пазара.

Winslow Group е българска инвестиционна компания с английско участие, която инвестира в проекти в областта на ваканционните и жилищните имоти, земеделието и енергетиката. Един от основните проекти на компанията е Winslow Gardens, жилищен комплекс с контролиран достъп, разположен в квартал „Манастирски ливади" в София. Блок 6 вече е на етап груб строеж, очаква се целият комплекс да бъде напълно завършен през 2010 г. Инвестициите само в инфраструктурата му възлизат на близо 4 млн. лв.

Winslow Agro Fund е специализирана в областта на инвестициите в земеделски земи и производството на земеделска продукция. В момента компанията притежава над 28 000 дка висококачествена обработваема земя, която се намира главно в 5 зони в най-плодородните райони на България, като сама обработва около 40 000 дка.

Winslow Energy е специализирана в реализацията на проекти в областта на енергетиката и възобновяемите енергийни източници.