Още преди започване строителството на първа фаза от жилищния комплекс Winslow Gardens в кв. Манастирски ливади, приблизително 60% от апартаментите в него вече са продадени. Българи са 80% от новите собственици, информираха за Profit.bg от компанията.

Купувачите са професионалисти със собствен бизнес, хора със свободни професии и мениджъри. Сред собствениците преобладават млади двойки и семейства с деца.

За разлика от други недвижими имоти, чиято покупка е с цел инвестиция, близо 80% от апартаментите са закупени с цел да се използват като основен дом. Това е била и една от първите целите на инвеститорите - да създадат условия за изграждането на общност сред обитателите.

Проектът Winslow Gardens е създаден от архитектурно студио “Проарх” с ръководител на екипа арх. Мая Йовчева, като в разгърнатата му застроена площ (РЗП), под и над земята, от 65 653 кв. м, 12 000 кв. м са предвидени за парк. Ландшафтната архитектура на комплекса предвижда само антиалергични високи дървесни видове, които ще създават усещане за зелен оазис.

Winslow Gardens е и първият жилищен комплекс в България с контролиран достъп, който ще има изцяло индивидуализирана система за топлоснабдяване. Между доставчика и бъдещите собственици няма да има посредници, ще бъдат елиминирани и всички потенциални топлозагуби, причинени от транспортирането на топлоенергията през абонатни станции, котелни помещения и т. н. Отоплителната система е с индивидуални газови котлета, като удобството за жителите на комплекса ще е в това да имат контрол над потреблението. Сградната инсталация включва и специални коаксиални вътрешни комини за газовите котлета. Този вид комини са най-иновативното решение при отоплението с газ, което може да се приложи в България.

Първата фаза на Winslow Gardens се предвижда да започне в началото на месец април, а само преди броени дни от Winslow Developments обявиха, че Главболгарстрой е спечелил конкурса за главен изпълнител на първа фаза на жилищния комплекс. Реализацията на Winslow Gardens се осъществява в партньорство с RREEF - инвестиционното звено за недвижими имоти на Deutsche Bank AG.