Явор Варна сключи предварителен договор за продажба на имот за 12 млн. евро

1651
Явор Варна сключи предварителен договор за продажба на имот за 12 млн. евро

Явор АД-Варна е сключил предварителен договор за продажба на недвижим имот на обща стойност 12 млн. евро, съобщават от БФБ-София.

Предмет на договора е поземлен имот с площ от 22 580 кв. м, намиращ се в гр. Варна, ул. "Орех" 2, заедно със сградите, съоръженията и инсталациите, изградени върху него.

Авансово плащане в размер на 30% от стойността на сделката ще бъде извършено в 15-дневен срок от подписване на договора, а остатъкът от сумата – в 6-месечен срок.

През декември 2005 г. общото събрание на дружеството взе решение за продажбата на 13 477 кв. м, представляващи реална част от УПИ I-65 кв.14, 26 микрорайон по плана на гр. Варна, заедно с изградените върху терена сгради на цена не по малка от 2.5 млн. евро.

За купувач на имота тогава бе избран Бългериън Америкън Пропърти Мениджмънт ЕООД-София.

Последната сделка с акциите на дружеството бе сключена по време на търговската сесия от 1 юни, когато бяха прехвърлени 4000 акции на цена от 16.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg