Юнайтед Пропъртис АДСИЦ купува и строи складове в Казичене

1419
Юнайтед Пропъртис АДСИЦ купува и строи складове в Казичене

Едно от най-новите акционерни дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) – Юнайтед Пропъртис възнамерява да купува складове и терени за построяването на складове в промишлената зона на Казичене, община Панчарево. Това става ясно от проспекта на компанията.

Към настоящия момент дружеството е придобило нива с с площ от 1000 кв. м и сграда, представляваща склад със застроена площ от 475.49 кв. м с право на строеж върху имота, върху който е построен складът и прилежащия към него имот с площ от 480 кв. м

Склад номер 1 в момента е отдаден под наем с договор до края на 2007 г. за сумата от 1902 евро/месец. Според условията на договора в случай на прекратяване на контракта се дължи неустойка в размер на 15 000 евро.

Основен приоритет на дружеството е построяването на втори склад, който също да бъде отдаван под наем. Планираният склад ще бъде с площ от 630 кв. м от сглобяема стоманобетонна конструкция.

Очакванията на ръководството са от началото на юни 2008 г. складът да започне да генерира положителни парични потоци под формата на наеми в размер на 2800 евро на месец, или 4.5 евро/кв. м.

Към настоящия момент дружеството продължава преговори за закупуването на трети склад с характеристики на предходните два в промишлена зона Казичене. Според направените разчети ще са нужни още 350 хил. лв., който ще бъдат осигурени от банков кредит.

Вторичната търговията с правата, с борсов код R2UNTD ще продължи до 17 август 2007 г. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 14 септември 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg