Късно снощи, в Лондон, българските компании Bulgarian Land Development Plc. (BLD) и Green Life получиха злато и сребро на престижния международен конкурс, организиран от най-влиятелното английско списание в областта на недвижимите имоти - Homes Overseas. BLD взе три награди - две златни и една сребърна, а Green Life получи един златен приз.

Homes Overseas е най-популярното издание, което вече 40 години съветва британските граждани по отношение на инвестициите в недвижима собственост по цял свят. То учредява наградите Homes Overseas Awards, за да може да отличи както най-добрите строителни проекти, така и водещите компании, свързани с покупката и макетирането на имоти в чужбина. Спецификата на тези награди е, че всеки обект, който бива номиниран в определена категория, се посещава от съдия в конкурса, който го оценява на място.

Церемонията се организира за трета поредна година и има за цел да определи предприемача, който по преценка на журито е построил най-добрите жилища и е направил най-много в полза на купувачите от Обединеното Кралство. Заедно с качеството и дизайнът на изградените жилища, се оценяват всички аспекти на цялостното представяне на съответния строител - от представянето на идейния проект до оценка на завършения обект.

BLD бе номинирана в три категории - Най-достъпен жилищен комплекс, Най-добра къща - България и Най-добър апартамент - България. Green Life от своя страна бе номинирана в категорията Най-добър апартамент в България.

BLD взе златния приз в категорията Най-достъпен жилищен комплекс (Best Affordable Development). Този приз се присъжда на проекти по цял свят, които се включват имоти с цена под 150,000 паунда. В тази категория проектът Harmony Hills на инвеститора се състезава с номиниран проект от Кипър.

Инвестиционната компания Green Life беше отличена със златен приз в категорията “Най-добър апартамент - България” (Best apartment Bulgaria) с проекта си Paradise Bay в Созопол, а BLD взе среброто в същата категория.

За проекта си Harmony Hills BLD взе златно отличие и за “Най-добра къща - България” (Best house Bulgaria), като в тази категория инвеститорът нямаше конкурент, поради липсата на проекти, които да отговарят на критериите на престижното издание.

Компаниите BLD и Green Life участват за първи път в конкурса на изданието Homes Overseas, което прави спечелените награди още по-ценни. Успешното участие и представяне на български проекти в конкурси от международна величина допринасят за популяризирането на България, като туристическа дестинация и повишават инвестиционния рейтинг на страната.