Липсата на пространство породи нова мода в Ню Йорк. Ако ви е омръзнало да седите затворени между четири стени, може да вземете двор под наем. Така поне за час ще се почувствате сред природата.

В центъра на милионния мегаполис, където повечето хора живеят в малки апартаменти, да намериш зелено кътче е чисто предизвикателство. Така предприемчива фирма предлага да наемете заден двор, където може да си устроите пикник с приятели или просто да почетете книга или вестник, излегнати на шезлонг под слънцето.

"За 50 долара на час можете да правите всичко, каквото пожелаете. Предлагаме и цял списък с екстри - от ледени близалки до скара за барбекю и надуваем басейн. Само дайте поръчка и ще получите всичко необходимо във вашия двор", обяснява Джаки Кавана, основател на инициативата.

Инициативата се посреща възторжено както от нюйоркчани, така и от гостите на града. Дворът вече е резервиран до края на лятото.

"Израснал съм на Гранд Стрийт и никога не съм имал двор. Наблизо имаше парк, но това не е същото. Тук мога да се мотая и да правя каквото поискам", обасни Бен Токър, жител на Ню Йорк.

Дворът ще се отдава под наем само до края на август, защото никой не желае да рискува с капризите на времето.

Източник: бТВ