Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, кметът на Русе Божидар Йотов и инвеститорите в проекта направиха първата копка на Логистичен Парк Русе.

Логистичен Парк Русе се изгражда в новата индустриална зона на Русе (местността Слатина) върху терен от 53 676 кв. м.

Комплексът включва висококачествени модерни складове със светла височина от 10 м., обслужващи офиси и надземни паркинги с 220 паркоместа за автомобили и 92 места за камиони.

Паркът се състои от три сгради, като две от тях са основни складови сгради с площи от 13 680 кв. м и 8 300 кв. м.

Инвеститор е Бългериън Пропърти Девелъпмънтс, като плановете на компанията включват цялостна реконструкция и развитие на територията на логистичния парк.

До този момент в проекта са вложени около 2 млн. евро, като се очаква инвестицията да достигне 12.6 млн. евро.

Мастер планът на Логистичен парк Русе е разработен от британското архитектурно

дружество Fletcher Architects, което има изключително богат опит в проектирането на индустриални площи, както и от "ПРОКОНСУЛТ" ООД. Строителните и монтажните дейности се извършват от "Интис" ООД и "МСК" АД. Ексклузивен агент по отдаването на площите е консултантската компания Forton International.

"Вярвам, че проектът ще допринесе за икономическото развитие на Русе и за по-ефективната работа на местната индустрия. Уверен съм, че възможностите, които Логистичен Парк Русе осигурява, ще допринесат за повече стойност в бизнеса и ще привлекат нови фирми в региона", каза изпълнителният директор на Бългериън Пропърти Девелъпмънтс Филип Пашов.

"Нашите проучвания сочат, че пазарът на логистични площи е най-слабо засегнат от икономическата криза, което ни прави оптимисти както по отношение на срока, в който проектът ще бъде реализиран, така и за интереса на бъдещи клиенти", коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton International.

Основни конкурентни предимства на проекта са удобната локация, позволяваща дистрибуция

в Северна България и Южна Румъния и атрактивните финансови условия, които БПД и Forton International ще предложат на потенциалните наематели.