С първата копка на офис сградата Alfa Business Center започна изграждането на BPS Alfa Park – новият мултифункционален комплекс на София, в който ще бъдат вложени около 110 милиона евро.

В съседство с Резиденшъл Парк София, Бизнес Парк София и Commercial Park, BPS Alfa Park е част от София Парк – комплекс, съчетаващ работна среда, жилищна територия и места за свободното време. Първата инвестиция от комплекса - Alfa Business Center е с разгърната застроена площ 15 707 кв. м, от които 7 195 кв. м са офис площи.

Alfa Business Center се намира в непосредствена близост до Околовръстен път и разполага с транспортна връзка с прилежащото му локално платно. Сградата ще има седем надземни етажа и три подземни. Гаражи са предвидени в два от подземните етажи, като броят на паркоместата в тях е 116.

Третото ниво е полуподземно, като в едната му част са складови помещения , а в другата – надземната, се обособява първото партерно ниво с офиси и магазини. На второто партерно ниво се намира ресторант с открита покривна тераса с богата зеленина. Всички останали надземни етажи предлагат офис пространства за отдаване под наем. Предвидени са два асансьора, всеки за 13 лица.

Архитектурно-функционалното и конструктивно решение на сградата гарантира максимална гъвкавост с оглед осигуряване на възможност за промени в етажните разпределения в процеса на строителството. Пространствата могат изцяло да се съобразяват с изискванията и нуждите на клиентите.

Инвеститор на Alfa Business Center е Алфа Дивелопмънтс ЕАД, дъщерна компания на Алфа Финанс Холдинг АД. Алфа Дивелопмънтс притежава Alfa Park (София); Panorama City (Галата, Варна); Sofia Central Park (София). Компанията осъществява мениджмънта на Бизнес Парк София. Общата площ на проектите, които развива дружеството, е над 500 000 квадратни метра.

Инвестиционните намерения на Алфа Дивелопмънтс включват диверсифициране на портфолиото чрез придобивания на търговски и административни проекти в София и в останалите големи градове на страната; както и на ваканционни и индустриални площи в Североизточна България.