Ибердрола Инмобилиариа (Iberdrola Inbobiliaria), компанията за строителство и недвижими имоти на испанския енергиен гигант Iberdrola, получи разрешително за строеж за своя проект "Корал Бийч Елит" (Koral Beach Elite), разположен на територията на Община Царево. Това е първата и най-важна стъпка за превръщане на мащабната идея в реалност.

Разрешителното предвижда изграждането на ваканционно селище с площ от 236 645 кв.м с луксозен хотел, жилищни постройки с 2500 апартамента, търговски зони, спортни съоръжения, плажен клуб и общи части.

Селището ще разполага с 800 метра излаз към плажа "Корал Бийч". Пейзажният план с ниско застрояване ще бъде синхронизиран с околната среда и ще поддържа възможно най-доброто визуално равновесие, като при строежа в максимална степен ще бъдат използвани естествени материали. Пътните алеи с ширина до 16 м. ще включват и специални ленти предназначени за колоездач.

Iberdrola Inmobiliaria е подразделението за строителство и недвижими имоти на испанския холдинг Iberdrola - една от четирите най-големи енергийни компании с света. Iberdrola Inmobiliaria предлага широка гама от продукти - жилища, ваканционни комплекси, офиси, индустриални помещения, търговски центрове и др.

Компанията управлява портфейл от имущество в експлоатация от 245 000 кв.м. и международни проекти в Португалия, Мексико и България.