В четвъртък (15 март) ще бъде направена първата копка на най- новия жилищен комплекс в София „Резиденшъл Парк".

Проектът съчетава жилищна и паркова среда, която предлага уют и богата гама от услуги, спортни съоръжения и възможности за развлечение и отдих. Комплексът се изгражда върху терен от 235 хил. кв.м. и ще предлага над 900 жилищни единици.

"Резиденшъл Парк" София е един от първите по рода си жилищни комплекси от затворен тип в София. Той е разположен в южната част на София в подножието на Витоша със застроена площ от 115 хил. кв. м. Заедно с Бизнес Парк София, Алфа Център и Форум София, които са в непосредствена близост, е част от уникалния София Парк.

"Резиденшъл Парк" София включва над 900 апартамента, редови и еднофамилни къщи, предназначени за около 2000 - 3000 жители, както и паркове, градини, спортни и детски площадки. Основната концепция на комплекса е базирана на съчетанието на жилищна и паркова среда, в която семействата могат да живеят спокойно и приятно с всички удобства на модерния стил на живот като професионално управление и поддръжка на общите части на целия парк, висококачествени комунални услуги, сигурност, ред и удобства за децата.

В комплекса е предвидено изграждането на Център за услуги и развлечения с конферентна зала, детска градина, басейни, търговски площи, супермаркет, химическо чистене, аптека, поща и т. н.

Резиденшъл Парк София е инвестиционен проект на Линднер Холдинг, Германия. Тя е една от най-големите компании в Европа в областта на строителството и производството на интериорни продукти.

Основана през 1965 г., Линднер Холдинг притежава 21 офиса в Германия и 14 филиала в чужбина с високо квалифициран персонал от над 3200 професионалисти. Стратегията "Цялостни решения от една компания” доказва важността на вертикалната интеграция с всеки нов проект.

Архитектурният дизайн на "Резиденшъл Парк" София е дело на Щайдле Архитектен Мюнхен.
Колиърс Интернешънъл e ексклузивен консултант Маркетинг и Продажби.