От Sofia Ring Mall избраха компаниите-изпълнители на първа фаза по изграждането на търговския център и това са Главболгарстрой и Arcon Constructions. Договорът с тях бе подписан миналия петък (2 септември), съобщиха от Colliers International, които са ексклузивен консултант по отдаването на площи в Sofia Ring Mall.

Избраните компании ще участват на първата фаза в изграждането на мола, а именно по изкопните дейности, изливането на бетон и грубия строеж на сградата. Сградата трябва да бъде вдигната за 12 месеца. Очаква се от Sofia Ring Mall да обявят втори конкурс за избор на компании-изпълнители за довършителните работи.

Разположен на Южната дъга на Околовръстното шосе на София, Sofia Ring Mall ще е пряко свързан с първия хипермаркет на IKEA в България чрез пешеходна зона и общ подземен паркинг, който ще е с капацитет 3 500 паркоместа.

Официалното откриване на проекта е запланувано за 2013 година.

Sofia Ring Mall ще бъде един от най-големите търговски центрове в България с приблизително 70 000 кв. м брутна отдаваема площ. Инвеститор е джойнт венчър с равно участие на Fourlis и Danaos. Fourlis държат правата на марката IKEA за България.

Посетете и нашата Фейсбук страница