През последните 15 години голф клубът Augusta National, в щата Джорджия, където ежегодно се провежда престижният гилф турнир Мастърс, е изкупило почти цялата земя, която граничи с известното игрище.

Близо до северозападния ъгъл на игрището има изравнено от булдозер парче земя, което преди време е било напълно обитаем квартал. От голф клуба са похарчили 40 млн. долара, за да изкупят домовете, предлагайки на собствениците цени, които просто са били прекално добри, за да бъдат отказани.

Вижте още: Тези собственици просто отказаха да продадат имотите си

Едно семейство обаче отказва да продава, въпреки че цената, която им се предлага, продължава да расте.

Въпреки редовните посещения от представители на клуба, които продължават да навестяват къщата с мултимилионни оферти, Хърман и Елизабет Такър не искат да напускат дома си.

"Наистина не искаме да си тръгваме оттук," споделя Елизабет Такър пред NJ.com. "Парите не са всичко," добавя нейният съпруг.

Къщата е с площ от 175 кв. м и има три спални. Цената й е 355 126 долара, според имотния сайт Zillow.

Двойката построява къщата си през 1959 г., но в годините след това вижда как кварталът им, който някога е изпълнен със зеленина, задни дворове и детски площадки, изчезва в изравнено от булдозери парче пустееща земя. Веднъж годишно, когато се провежда турнирът Мастърс, техният квартал се изпълва с коли.

Тълпите от хора не притесняват семейство Такър. Местоположението на техния дом си има и допълнителни екстри. Вероятно не е изненадващо, че един от техните внуци се е запалил сериозно по голфа и сега е професионалист. Скот Браун е на 32 години, но все още не е успявал да достигне до участие в Мастърс.

Двойката знае, че къщата им няма да стои там вечно. Дори братът на Хърман продал жилището си за цели 3.6 млн. долара. Семейство Такър имало още един имот през улицата, но го продали на голф клуба за 1.2 млн. долара.

Домът на Стенли Роуд 1112, където те са отгледали две деца, пет внуци и пет правнуци, няма да бъде изравнен със земята скоро. Това обаче не пречи на представител на клуба да ги навестява периодично.

"Той често минава насам, за да каже, че клубът все още се интересува от имота ни,” казва Хърман Такър. "Ние пък всеки път му казваме едно и също."