Най-голямата строително-инвестиционна компания по пазарна стойност в Средния Изток - Emaar Properties, обяви, че завършването на най-високата сграда в света ще бъда удължено с девет месеца, информира Bloomberg.

Причината за удължаването на строителните работи по завършването на Burj Dubai са няколко нови решения относно вътрешния дизайн на сградата, поясняват от компанията.

Дизайнът на някои от луксозните апартаменти, които ще бъдат разположени в най-горната част на кулата, ще бъдат изцяло променени, с цел постигане на по-голяма атрактивност и удобство.

След промяната на графика за завършване на кулата, сега тя се очаква да бъда готова през месец септември следващата година, а не, както беше планирано, в края на тази.

Строителството на кулата беше започнато преди четири години, като, според плановете, тя ще се намира в центъра на проекта за Downtown Dubai, струващ 20 млрд. долара.

Истинската височина на кулата все още се пази в абсолютна тайна заради конкуренцията, заявяват от ръководството на строителната компания.