Жертви на имотната мафия протестират в Бургас

1699
Жертви на имотната мафия протестират в Бургас

Граждани, станали жертва на имотната мафия в Бургас, днес започнаха да събират подписи с искане за снемане на доверието от съдебната система. Подписката ще бъде представена на главния прокурор Борис Велчев.

Активистите на „Сдружението прави силата" ще бъдат на площад „Тройката" докато ги подкрепят най-малко 2 000 човека, заяви председателката на организацията Иванка Сотирова. Още в първия час след отварянето на тетрадките над 200 души поставиха подписи под искането за сваляне на доверието от българската правораздавателна система.

Сдружението, инициирало протеста, обединява над 50 човека до един загубили собствеността си в следствие на имотни измами. Седем от техните членове вече не са между живите, за да продължат борбата. Протестиращите разполагат с документи, които уличават действащи магистрати и представители на местната власт като преки участници в имотни далавери, които са облагодетелствали силните на деня. С това те са лишили семейства и граждани от свещеното им право на собственост. А действията им до момента остават ненаказани.

Всички активисти на неправителствената организация имат имотни дела, които са в процес на разглеждане. Стотици са жалбите им до главния прокурор, ДАНС, икономическа полиция, инспектората на Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет. Сигналите са оставали без отговор.

Хората са категорични, че имотната мафия в Бургас е добре организирана структура, в която освен бандитите участват държавни служители, нотариуси и юристи. Около смъртта на Милко Хатев продължава да витае неяснота. Има доста данни, че е възможно бившия актьор, който беше и председател на гражданското сдружение, да е бил умъртвен нарочно. Случаят с Катерина Блажева, която изгуби два златни имота в супер центъра на Бургас, също предизвика скандал не само в Бургас, но и в национален мащаб. Съпругът на Блажева не можа да доживее възмездие.

Преди месец в Бургас бе арестуван един от имотните измамници лихварят Иван Донков. В момента срещу него тече досъдебно производство. Членове на гражданската организация разполагат с информация за връзки на Донков с известни местни магистрати. Бургаското „Сдружението прави силата" е в непрекъснат контакт със свои симпатизанти и поддръжници от цялата страна, които също се очаква да подкрепят подписката.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

НПО "Справедливост за хората"
# 0
14:07 | 11 July 2013
Сдружение „Справедливост за хората” е отворено за всички, измамени от съд, прокуратура, полиция, лихвари, банки и други. Обединявайки своите членове в „Справедливост за хората”, ние не просто сме обединени чрез своите лични истории, но ние имаме кауза - нашата гражданска кауза да защитаваме правата си. Никоя група или лице не може да осъществява дейност или действия, имащи за цел разрушаването на което и да е от правата и свободите, предвидени в Конвенция за защита правата на човека, които права всеки гражданин трябва да знае. В „Справедливост за хората” сме едни от Вас и знаем, че заедно можем повече в борбата с престъпленията и измамите. Вярваме в справедливостта и в това, че усилията си струват постигането на целта ни. Сдружението е неправителствена, неполитизирана и независима организация. За контакти: E-mail: justice.associationbg@gmail.com , Mob1: 0877 441 775, Mob2: 0876 804 004, адрес: гр.Стара Загора п.к.:6000, ул "Парчевич" № 50, етаж: 2 . Моля контактувайте! Не се страхувайте! Истината няма две лица!
Krasimir Tenev
# 1
13:01 | 11 January 2010
BRAWO NARODE BRAWO, SAMO TAKA........................................Moshennicite w zatwora
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg