Жилищата ще бъдат най-малко засегнати от кризата

728
Жилищата ще бъдат най-малко засегнати от кризата

Поради нестабилната икономическа ситуация в страната през първото шестмесечие на годината не се очакват промени в инвестиционния климат и нагласи, сочат прогнози в нов доклад на агенция "Форос".

В края на трето тримесечие се очаква раздвижване на строителния пазар и поява на нови жилищни проекти.

Поради слабата активност в строителния сектор, както и поради намаляващото предлагане на вторичния пазар на жилищa, обемът на предлагането ще продължи да намалява и това ще балансира разликата между търсене и предлагане в краткосрочен период.

Броят на сделките през първата половина на годината ще се понижи с 10-13% спрямо същия период на миналата година. Темпът на понижаване на продажните и наемните стойности ще се забави още.

До края на първите 6 месеца на 2010 в някои райони на страната продажните цени на имотите в сегмента ще се понижат с още до 10%.

Жилищните имоти ще бъдат най-малко засегнатият от кризата сегмент на пазара на недвижими имоти, но развитието на този сегмент остава в пряка корелация със състоянието на кредитния пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

петьр петров
# 0
17:01 | 13 January 2010
отново некомпетентност и неграмотност как ще намалее предлагането на вторичния пазар след като се увеличават лошите кредити и в края на 2010 ще са двуцифрено число.Такива некомпететнтни мнения доказват само едно че кризата в сектора е само в началото и ще трябва да се извьрви дьльг пьт за да се прочистят агенциите на имоти от неквалифицирания си персонал или по добре направо да си ходят и преустановяват дейноста.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg